nieuws

Verdachte uit Vriezenveen in vrouwenhandelzaak tijdelijk op vrije voeten

Verdachte vrouwenhandel op vrije voeten
Verdachte vrouwenhandel op vrije voeten
De rechtbank in Almelo heeft het voorarrest van twee verdachten in een internationale vrouwenhandelzaak geschorst tot aan de volgende zitting in november.
De twee, een 48-jarige man uit Vriezenveen en een 45-jarige vrouw uit Roemenië, zouden in 2013 en 2014 zeker drie vrouwen uit het Oostblok gedwongen hebben tot prostitutie. De vrouwen zouden onder andere in Almelo en Zwolle hebben gewerkt. Eén van de vrouwen, een Poolse, zou bijna driekwart van haar opbrengsten hebben moeten afstaan aan het duo.

Tijdelijk op vrije voeten

De twee verdachten zitten sinds begin dit jaar vast en volgens de rechtbank is het maatschappelijk aanvaardbaar dat ze na al die maanden voorarrest in ieder geval tijdelijk op vrije voeten komen. De twee moeten hun paspoort inleveren en mogen het land niet verlaten. Ook mogen ze geen contact hebben met getuigen en slachtoffers. Voor de 48-jarige man betekent de schorsing dat hij zijn huisarts kan bezoeken. De man heeft de ziekte van Lyme en verblijft al maanden op een speciale ziekenhuisafdeling van het huis van bewaring.
Of de schorsing voor de man ook betekent dat hij in de kraag wordt gevat door de Duitse justitie is nog niet duidelijk. De man zat vast in Duitsland en verdween naar Nederland na een operatie waarin hij een prothese aangemeten kreeg. De Duitse justitie wil dat de man zijn resterende gevangenisstraf nog uitzit.

Ook broer stond voor de rechter wegens vrouwenhandel

De broer van de man stond enige jaren geleden voor de rechter wegens vrouwenhandel. Die zaak is inmiddels afgedaan. In deze strafzaak zijn nog meerdere verdachten, onder andere de dochter van de Roemeense vrouw. Wat er met die verdachten gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.