Nieuws

Man valt van fiets en reageert zich af op omstander: "Je moet normaal doen"

Politie heeft na uitzending Plaats Delict genoeg info gekregen om het onderzoek vlot te trekken
Politie heeft na uitzending Plaats Delict genoeg info gekregen om het onderzoek vlot te trekken © RTV Oost en Omroep Gelderland
Hij had een leuke avond, samen met vrienden in Kampen. Maar voor de man (24) eindigde een avondje stappen in Kampen niet in zijn eigen bed, maar in het ziekenhuis in Zwolle. Op weg naar huis werd hij in elkaar geslagen, precies op een plek waar een camera hangt.
Het slachtoffer stond na het stappen met een kameraad buiten nog even na te kletsen. En op dat moment kregen ze gezelschap van een heethoofd, een man die even daarvoor nog van zijn fiets was gevallen.
Tegenover het slachtoffer viel de fietser zomaar verbaal uit, zegt de politie. De fietser werd nog tot kalmte gemaand, maar de man begon er op los te slaan. Daarbij geholpen door een tweede man, die bij de fietser hoorde.
De kameraad van het slachtoffer wist zijn vriend te ontzetten, maar niet voordat de 24-jarige man nog een paar rake klappen en ook trappen kreeg. “Om onduidelijke redenen liep de verdachte met een vriend naar het slachtoffer toe”, licht Jennifer Schoorlemmer van de politie toe. “De verdachte begon te roepen dat de man 'normaal moest doen'.”

Zinloos geweld

Zinloos geweld, noemt Schoorlemmer het voorval. “Het slachtoffer stond gewoon met een vriend na te praten. Een paar meter bij hen vandaan viel de man die we zoeken van zijn fiets. Om onduidelijke redenen liep de verdachte met een vriend naar het slachtoffer toe.”
De man heeft een week lang niet kunnen werken vanwege de hoofdpijn die hij overhield aan de afranseling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.