Nieuws

13-0 en dan moeten dingen stuk

Een van de verdachten rond PEC Zwolle - FC Den Bosch.
Een van de verdachten rond PEC Zwolle - FC Den Bosch. © politie/Plaats Delict
PEC Zwolle evenaarde begin maart met een 13-0 zege op FC Den Bosch de grootste overwinning ooit in het Nederlandse betaald voetbal. Waarom dit deze week in Plaats Delict zit? Omdat na deze historische Zwolse zege dingen kapot moesten.
Na het ‘aftrapfestival’ besloot een aantal supporters op de slooptoer te gaan. Een hek bij het Zwolse stadion moest er aan geloven. De politie zoekt twee mannen die dit op hun geweten hebben.
Eerder ging het al mis bij de toiletten. Een jongen ging de toiletruimte in, er was na een tijdje rook te zien en de jonge man liep weer naar buiten. Binnen bleek een handdoekdispenser in brand te staan.
De tekst gaat onder de video verder.

Brandweer komt erbij

Stewards hebben geprobeerd de brand te blussen, maar uiteindelijk moest de brandweer eraan te pas komen. De schade voor PEC Zwolle bedroeg die avond 6000 euro.
De politie vermoedt dat de daders in Brabant moeten worden gezocht, maar zeker weet ze dat niet. Woordvoerder Sven Strijbosch: "We verspreiden beelden zowel in Overijssel als in Brabant, mogelijk dat iemand de verdachten kent. Het was sowieso wat onrustig rond de wedstrijd. Er werd vuurwerk afgestoken en bekers en fakkels werden op het veld gegooid. En dus een hek vernield en brand gesticht."
De politie is helemaal klaar met dit ‘supportersgedrag’. Strijbosch: "Dit is zo onnodig en ook echt onacceptabel."
Tips kunnen worden gedeeld via dit tipformulier van de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.