Overige sporten

Springruiter Frank Schuttert tweemaal derde op eigen erf

Frank Schuttert op archiefbeeld
Frank Schuttert op archiefbeeld © Orange Pictures
Springruiter Frank Schuttert is vrijdagavond als derde geëindigd bij de Wezenberg Transport Prijs tijdens CSI Ommen in Stegeren. Enschedeër Gerben Morsink eindigde als elfde. Gerco Schröder uit Tubbergen werd dertiende.
Bij de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1.55 meter legde de Belg Jos Verlooy in de barrage het parcours het snelste foutloos af: 36,96. Bertram Allen uit Ierland eindigde met 38,35 op de tweede plek, gevolgd door Frank Schuttert in 38,52.

Eigen erf

Schutter rijdt in Stegeren op eigen erf, want het CSI Ommen wordt gehouden op de terreinen van de familie Schuttert. De winst van vanavond leverde Verlooy ruim 6000 euro op. Schuttert moest het doen met 3930 euro.

Donderdag

Schuttert was donderdag ook al succesvol gebleken over de rubrieken van 1.50 meter. Ook toen eindigde de springruiter als derde. Alexander Butler uit Ierland was de snelste, gevolgd door de Duitse Sophie Hinners. Butler won 2500 euro, Schuttert ontving 1500 euro.

Grote Prijs

Komende zondag staat de Grote Prijs van CSI Ommen op het programma. Het sportevenement, met topruiters uit binnen- en buitenland, is dan live te zien op TV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.