nieuws

Topzakenvrouw Thecla Bodewes uit Hasselt voor zes ton opgelicht

Zakenvrouw Thecla Bodewes
Zakenvrouw Thecla Bodewes
Scheepsbouwmagnaat Thecla Bodewes uit Hasselt is voor 600.000 euro opgelicht bij de aankoop van een scheepswerf in Harlingen. Een woordvoerster van Bodewes bevestigt de aangifte.
Volgens haar gaat het om een zaak van twee jaar geleden. De scheepsbouwmagnaat zelf wil niet reageren. Thecla Bodewes, in 2011 uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar, verspeelde de tonnen twee jaar geleden in een deal rondom scheepswerf De Volharding. De eigenaresse van scheepswerven in Hasselt en Meppel en directeur van het bedrijf Maritima Green Technology moest voor de scheepswerf in Harlingen een bedrag van 5,8 miljoen euro neertellen, zo schrijft de Telegraaf.

Deel van geld beland bij cafetaria
Ze kon het bedrag lenen van drie zakenlieden uit Friesland, die namens een investeerder uit Hongkong zouden opereren. Voorwaarde voor de lening was dat Bodewes vooraf een bedrag van tien procent rente moest overmaken. Nadat de overschrijving was gedaan, liet het trio niets meer van zich horen.
De zwendel is al sinds 2013 in onderzoek bij het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. Drie verdachten, een 64-jarige man uit Assen, een 29-jarige man uit Heerenveen en een 57-jarige man uit Weststellingwerf, zijn opgepakt na het plaatsen van telefoontaps. Van het verdwenen geld blijken enkele tonnen te zijn beland bij een cafetaria in Leeuwarden, eigendom van één van de verdachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.