nieuws

FNV verliest zaak tegen Deventer transportbedrijf over buitenlandse chauffeurs

FNV verliest kort geding tegen transportbedrijf Vos uit Deventer.
FNV verliest kort geding tegen transportbedrijf Vos uit Deventer.
De rechtbank in Zwolle heeft FNV in het ongelijk gesteld in een door hen aangespannen kort geding tegen transportbedrijf Vos uit Deventer. Volgens de vakbond zou de vervoerder Roemeense en Litouwse chauffeurs uitbuiten en zich schuldig maken aan concurrentievervalsing.
FNV meende dat Vos bij het inlenen van buitenlandse arbeidskrachten gebonden is aan het Nederlandse minimumloon en de transport-cao. Het vervoersbedrijf maakt onder meer gebruik van chauffeurs uit Oost-Europa, die niet volgens de cao worden behandeld en niet het wettelijke minimumloon ontvangen.

'Standpunten niet voldoende onderbouwd'

De rechter oordeelde maandag dat de FNV zijn standpunten niet voldoende had onderbouwd en dat deze verdere nuancering en feitelijke invulling behoeven. Vos had in zijn verweer aangegeven dat de vorderingen niet in een kort geding behandeld kunnen worden en kreeg daarin gelijk van de rechter.
Het is niet de eerste keer dat een dergelijke zaak speelt. Recent werd het FNV wel in het gelijk gesteld in een zaak tegen een Brabants transportbedrijf.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.