Nieuws

Haaksbergen opgeschrikt door zedenzaak, verdachte van bed gelicht

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © ANP / Venema Media
De aanhouding ging bepaald niet geruisloos voorbij. Niet alleen in de Jan Vermeerstraat zelf, waar de verdachte woont, was de dreun te horen waarmee het arrestatieteam de deur inbeukte, maar ook in een straat verderop werden mensen er zelfs wakker van. De 49-jarige Haaksbergenaar werd eind vorige week 's ochtends in alle vroegte van zijn bed gelicht als verdachte in een zedenzaak.
In een heel grijs verleden ging het er in de Haaksbergse schildersbuurt nog weleens tumultueus aan toe, maar sinds de flats verdwenen om plaats te maken voor nieuwbouw, is het er nu vooral rustig en gemoedelijk.

Computerbedrijf

De verdachte, die werkt bij een computerbedrijf met meerdere vestigingen in de Achterhoek, woont met zijn gezin aan de Vermeerstraat.
Eind vorige week werd hier de deur met een luide knal ingebeukt. Wakker geschrokken buren zagen vervolgens hoe de man-des-huizes met een linnen zak over zijn hoofd door de politie werd afgevoerd.

Zedenzaak

De politie wil over de aanhouding slechts kwijt dat de Haaksbergenaar verdachte is in een zedenzaak.
Inmiddels is het voorarrest van de man met 14 dagen verlengd. Zijn advocaat zegt niet te kunnen reageren omdat haar cliënt in beperkingen zit, wat inhoudt dat hij behalve met zijn advocaat geen enkel contact mag hebben met de buitenwereld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.