Undagrid in Enschede kan internationaal groeien door geld van KLM en Schiphol

De Enschedese start-up Undagrid krijgt geld van het Nederlands Mainport Innovation Fund. Dat is een investeringsfonds van KLM, Schiphol, Rabobank en de TU Delft.

Om hoeveel geld het gaat wil Undagrid niet zeggen, maar met de bijdrage wil het bedrijf de wereldmarkt op.

'Track and trace' in diverse toepassingen

Undagrid heeft een communicatiesysteem ontwikkeld dat 'track and trace' in allerlei toepassingen mogelijk maakt. Sinds vorig jaar worden bijvoorbeeld bagagekarren en vliegtuigtrappen op Schiphol met Undagrid getraceerd. Het systeem gebruikt weinig energie en is makkelijk aan te brengen.

Volgens een woordvoerder van KLM maakt de technologie van Undagrid het mogelijk om niet-gemotoriseerde KLM-voertuigen snel te traceren tegen lage kosten. Zo kunnen voertuigen optimaler worden ingezet en zijn er minder voertuigen nodig. "Het levert een aanzienlijke besparing op."

Meer internationale bekendheid

Nu er extra geld komt wil Undagrid sneller internationaal bekend worden. Volgende maand staat het bedrijf op een luchtvaartbeurs in Duitsland om zich aan het grote publiek te presenteren. Ook wil het bedrijf nieuwe markten aanboren buiten de luchtvaartindustrie. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan duwbakken in de haven en een systeem waarmee de luchtvochtigheid in kassen geregeld kan worden.

Undagrid zit in Enschede, maar komt van oorsprong uit het westen van het land. Het bedrijf is heel bewust naar Twente gekomen omdat daar de beste mensen zouden werken. Undagrid maakt gebruik van mensen van de Universiteit Twente in Enschede.

Meer over dit onderwerp:
Enschede investering Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren