Nieuws

Deze week één bedrijf failliet: financiële onderneming op de fles

De rechtbank heeft gisteren FDB Ventures uit Holten failliet verklaard.
De rechtbank heeft gisteren FDB Ventures uit Holten failliet verklaard. © RTV Oost
De rechtbank heeft gisteren het bedrijf FDB Ventures uit Holten failliet verklaard. Het bankroet volgt op het eerdere persoonlijke faillissement van de eigenaar.
Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel is FDB Ventures BV in 2013 opgericht en was het gevestigd aan de Oranjestraat in Holten.
De curator is Anne Spoor. Ondanks meerdere pogingen is ze er nog niet in geslaagd de eigenaar te bereiken. "Maar het kan natuurlijk heel goed wezen dat hij niet weet dat het faillissement is uitgesproken."

Persoonlijk failliet

Het faillissement is aangevraagd door de curator in het persoonlijke faillissement van de betrokken ondernemer. Dit in een poging of er via de BV nog wat op de Holtenaar te verhalen valt.
Eigenlijk is onduidelijk waar de BV zich exact mee bezighoudt. "Bekend is intussen dat het gaat om een financiële holding, waarin ook sprake was van bedrijfsmatige activiteiten. Maar wat precies dat hoop ik te horen van de bestuurder", aldus curator Spoor.

Verplicht meewerken

Bij een faillissement is een bestuurder verplicht mee te werken aan het onderzoek van de curator naar de achtergronden van het bankroet. "Vanzelfsprekend zal ik alle middelen aanwenden om met hem in gesprek te komen, maar nogmaals: het kan gewoon zijn dat hij het nog niet weet. Het faillissement is eigenlijk nog maar net gisteren uitgesproken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.