Nieuws

Isala opent speciale PEC Zwolle kinderkamer: "Zelfs de vloer lijkt op gras"

PEC Zwolle Kinderkamer in Isala
PEC Zwolle Kinderkamer in Isala © RTV Oost
Naar het ziekenhuis gaan doet niemand voor z'n lol. Zeker jonge kinderen niet. Om hun verblijf toch zo leuk mogelijk te maken, hebben ze bij het Zwolse ziekenhuis Isala iets bedacht. Een speciale kinderkamer in het thema van, hoe kan het ook anders, voetbalclub PEC Zwolle.
Het idee komt uit de koker van Jelmer Bosscher (20) uit Wijhe. Hij is zelf seizoenkaarthouder van PEC Zwolle en groot voetballiefhebber. Maar dat zijn niet z'n belangrijkste drijfveren. "Ik heb zelf best wel lang hier in het ziekenhuis gelegen en dan merk je dat het niet altijd even leuk is", vertelt Jelmer. Om iets voor jonge patiëntjes te kunnen betekenen, werd Jelmer voorzitter van de Isala Kinderraad. Met de PEC Zwolle Kinderkamer hoopt 'ie de ziekenhuisdagen van lotgenoten iets op te fleuren.
Wij namen een kijkje in de gloednieuwe PEC Zwolle kinderkamer:
Isala opent speciale PEC Zwolle kinderkamer: "Zelfs de vloer lijkt op gras"
Aan alles is gedacht. PEC Zwolle-dekbedovertrekken, grote posters van de club, kluisjes met de namen van voetballers erop en zelfs een grasgroene vloer. "Dat laatste vonden wij heel belangrijk. We wilden niet zo'n lelijke gele vloer die in de rest van het ziekenhuis ligt. Nu lijkt het net alsof je op het veld van PEC Zwolle staat."
Aan de 12-jarige Justin de eer om als allereerste patiënt in de PEC Zwolle Kinderkamer te overnachten. Hij heeft twee gebroken benen en ligt al de hele week in het ziekenhuis. "Die andere kamers zijn wel echt saaier", lacht 'ie. Er zijn vier bedden beschikbaar en Justin wist meteen welke het moest worden: die aan het raam. "Hier kan ik naar buiten kijken en je kijkt ook op het stadion."
Jelmer Bosscher, voorzitter van de Isala Kinderraad, kwam met het idee
Jelmer Bosscher, voorzitter van de Isala Kinderraad, kwam met het idee © RTV Oost
En dan is er nog één belangrijke vraag te stellen. Mogen supporters van Go Ahead Eagles, de aartsrivaal van PEC Zwolle, hier ook slapen? "Die moeten ook geholpen worden, dus die zijn hier ook welkom. Dan kunnen ze meteen zien wat de mooiste club aan de IJssel is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.