Nieuws

Bezoeker Zwarte Cross zwaargewond na val van attractie

Deel festivalterrein Ground Hero door politie afgesloten na ongeval
Deel festivalterrein Ground Hero door politie afgesloten na ongeval © Omroep Gelderland
Een bezoeker is vanmiddag op het festival Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde zwaargewond geraakt door een val van een attractie. Het slachtoffer is van een paar meter hoge schans naar beneden gevallen, meldt de politie.
Er landde na de val een traumahelikopter op het terrein. Het slachtoffer is met een ambulance vervoerd naar het traumacentrum in Enschede, is te lezen in een verklaring op de website van Zwarte Cross. Hoe het met het slachtoffer gaat, kan de organisatie van Zwarte Cross niet zeggen.
Mensen die het ongeval zagen gebeuren zijn achter de schermen opgevangen. Slachtofferhulp is aanwezig. De attractie waarop het ongeval gebeurde blijft de rest van het festival gesloten.
De attractie is een schans van een paar meter hoog, waar mensen in een rubberen band vanaf kunnen glijden, zo is te zien op de sociale media van de Zwarte Cross. Onderaan de schans staat een groot luchtkussen om de val te breken. Deze attractie genaamd Do Your Own Stunt staat al jaren op het festival. Volgens Omroep Gelderland zou deze attractie dit jaar echter een stunt zijn waarbij bezoekers een vrije val konden ervaren. "De stunt hield in dat een bezoeker - gezekerd in een tuig - een vrije val maakt vanaf een hoog platform", aldus de regionale omroep.
Of het nu om zo'n soort attractie gaat konden zowel de organisatie als de politie niet bevestigen.
De politie onderzoekt samen met de NVWA wat er precies is gebeurd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.