nieuws

De combitunnel bij Nijverdal is open, verkeer op N35 niet meer door het dorp maar door tunnel

De combitunnel bij Nijverdal is open. Vandaag rijdt er voor het eerst verkeer door de tunnel. Met de opening komt er een eind aan jaren van politiek-, juridisch- en technisch gesteggel.
De spoorlijn, die parallel aan de tunnel loopt, werd al eerder in gebruik genomen. De aanleg van de tunnel, kostte grofweg 200 miljoen euro.

Vertraging

De planvorming rondom en realisatie van de tunnel hadden de wind niet in de rug. Hoewel in 1995 al besloten werd tot de aanleg van de tunnel, duurde het daarna nog bijna 15 jaar voordat de aanleg begon. De bouw nam uiteindelijk zes jaar tijd in beslag.
De opening werd vandaag verricht door burgemeester Raven van Hellendoorn, Commissaris van de Koning Bijleveld en Cuperus namens Rijkswaterstaat. Nadat het drietal meerdere linten had doorgeknipt, konden rond twee uur de eerste auto's door de tunnel. Het publiek kwam in groten getale naar de ingebruikname van het miljoenenproject.

Bottleneck

Verkeer op de N35 tussen Zwolle en Almelo is een belangrijke bottleneck armer. Waar het verkeer tot eind deze week nog door het centrum van Nijverdal kroop, moet het dorp nu binnen enkele minuten gepasseerd zijn.
Overigens verliep het openingsprogramma ook niet helemaal vlekkeloos. De optocht die aan de opening vooraf ging, vertrok iets te vroeg. Mensen die de optocht wilden bekijken, omdat bijvoorbeeld hun kleinkinderen erin meeliepen, misten daardoor de start van de tocht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.