Supporters boos na verlies FC Twente; spelersbus neemt andere route naar huis (update)

Na de 2-0 overwinning van Heracles Almelo op FC Twente zijn veel supporters van de club boos. Na een verlies of gelijkspel waren door de fans al acties aangekondigd. Daarom neemt de spelersbus van FC Twente deze avond een andere route naar huis.

De sfeer na de wedstrijd was bij spelers en staf gefrustreerd. Er werd alleen met pers van NOS en FOX gesproken, de overige media werden genegeerd.

Update 00:18

De spelersbus met spelers en staf is niet in Hengelo aangekomen. De sfeer bij het Van der Valk Hotel is rustig en gelaten. De verwachting is dat spelers en staf zich niet meer zullen laten zien.

Update 23:39

De spelersbus is inmiddels vertrokken uit Almelo. Bij het FBK Stadion in Hengelo hebben een aantal supporters zich verzameld. Daarbij is vuurwerk afgestoken. Toen het bericht de supporters bereikte dat er een alternatieve route gereden zou worden, is een deel van de supporters naar het restaurant van Van der Valk gegaan, omdat men vermoedt dat daar de bus aan zal komen.

Dreigementen

De supporters van Vak P dreigden deze week om bij een eventuele verliespartij tegen Heracles hun ongenoegen te uiten na de wedstrijd. Dat zou gebeuren bij het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo waar de spelersbus opgewacht zou worden.

Tegelijkertijd gaf De Vriendenkring, de oudste en grootste supportersvereniging van FC Twente, aan zich niet aan te sluiten bij die actie. "Wij zijn geen voorstander van het opwachten van de spelersbus, dat is niet onze stijl", aldus Läslo Hut.

Het verlies tegen Heracles Almelo heeft FC Twente in elk geval doen besluiten een alternatieve route te nemen naar Hengelo of Enschede.

Social media

Tijdens en na de wedstrijd lieten supporters van FC Twente hun ongenoegen blijken op social media.

Meer over dit onderwerp:
fc twente alfred schreuder Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren