Schreuder stapt niet op bij FC Twente: "Zal zelf echt nooit de handdoek gooien"

Door de pijnlijke nederlaag zaterdag in de derby tegen Heracles Almelo (2-0) beleeft FC Twente met één punt uit vier duels de slechtste competitiestart sinds 2002. Trainer Alfred Schreuder denkt echter niet aan opstappen.

"Ik weet donders goed dat het anders moet", gaf de bekritiseerde Schreuder na afloop bij FOX Sports toe. "Ik weet ook hoe een deel van het publiek denkt. Dat is niet al te leuk. Maar ik heb met mijn team te maken. Daar werk ik mee. Ik zal zelf echt nooit de handdoek gooien."

Volgens Schreuder toonde zijn ploeg in Almelo te weinig fysieke en mentale hardheid. "De wil om door te drukken, de instelling van tot hier en niet verder miste ik op de beslissende momenten."

Ziyech staat achter Schreuder

Aanvoerder Hakim Ziyech nam het na de kansloze nederlaag nogmaals voor de geplaagde Schreuder op. "Ik sta vierkant achter hem en het team ook", sprak hij stellig. "Hij is een man die nooit opgeeft en die altijd voor ons klaarstaat. Ik wil geen discussie over hem voeren, maar het is wel heel lastig. Onze groep is nog te jong, maar dat mag geen excuus zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: