FC Twente ontslaat trainer Alfred Schreuder

Trainer Alfred Schreuder is ontslagen door FC Twente. De oefenmeester verloor gisteren met 2-0 van Heracles Almelo en dat was de druppel voor het bestuur van de Enschedese club.

Schreuder stond al lange tijd onder druk door slechte resultaten van zijn ploeg. Voorzitter Aldo van der Laan: "Het bestuur van FC Twente ziet onvoldoende perspectief voor verdere samenwerking met Alfred Schreuder. Het is duidelijk dat de teleurstellende sportieve seizoenstart daar een doorslaggevende rol bij speelt."

"Een moeilijk maar onvermijdelijk besluit. Zeker omdat Alfred Schreuder vanaf 2007 actief is voor FC Twente. Eerst als speler en vanaf 2009 als onderdeel van de Technische Staf."

"Schreuder hebben we leren kennen als een kundig en gedreven trainer en zeker in de periode als trainer heeft hij moeten werken onder hele moeilijke omstandigheden. Daarbij heeft Alfred Schreuder zich altijd loyaal getoond aan de club."

Hake neemt taken waar

Schreuder gaf gisteren na het duel in Almelo zelf nog aan nooit zelf op te stappen. Na de nederlaag van gisteravond  zakte de ploeg naar de zeventiende en voorlaatste plek in de eredivisie. Voorlopig neemt assistent Rene Hake de taken waar.

Carriére

De geboren Barnevelder voetbalde zijn hele leven in Nederland en was in 2007 speler van Twente. Veel langer speelde hij voor RKC Waalwijk (1993-1997) en NAC (1997-2003). Zijn trainerscarriére begon hij bij Vitesse, waar hij in 2009 assistent werd van Theo Bos. Hij verkaste in de zomer van dat jaar naar Twente, waar hij direct kampioen werd aan de zijde van Steve McClaren.

In 2013 werd Michel Jansen trainer bij Twente, met Schreuder aan zijn zijde. De papieren taakverdeling werkte in de praktijk anders. Schreuder bepaalde de koers, maar aangezien hij niet de juiste diploma's had, moest Jansen de titel van trainer dragen. In 2014 werd Schreuder met de juiste papieren op zak daadwerkelijk de hoofdtrainer bij de Enschedese club.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: