Nieuws

Video | Massale vechtpartij in stadion FC Twente, fan valt van tribune

Tientallen supporters gingen met elkaar op de vuist na het laatste fluitsignaal van FC Twente - Hammarby IF. Het ging onder meer mis op de hoofdtribune, waar kennelijk een grote groep aanhangers uit Zweden zat. Een supporter van Hammarby is van de tribune gevallen en naar het ziekenhuis gebracht.
"Er was geen houden aan", zegt sportjournalist Leon ten Voorde op Twitter. "Er ligt er eentje op brancard en die moet door man of tien in bedwang worden gehouden." Tussen de supporters liepen ook mensen met Schalke sjaaltjes.
Minutenlang gaan supporters met elkaar op de vuist:
Massale vechtpartij op de tribune na FC Twente - Hammarby
Massale vechtpartij op de tribune na FC Twente - Hammarby
Eergisteren is een noodverordening uitgeroepen voor de binnenstad van Enschede, uit angst voor rellen. Later deed de gemeente Hengelo hetzelfde. Toch gaat het nu mis in het stadion.
Volgens Twente-directeur Paul van der Kraan zijn zo'n tweehonderd kaarten die normaal voor sponsoren zijn bedoeld, bij de verkeerde mensen terechtgekomen. Lees hier zijn volledige reactie.
Ook op Twitter worden beelden gedeeld van de vechtpartij:
Ook buiten het stadion gaan supporters met elkaar op de vuist:
Tegen elf uur is het weer rustig rondom het stadion. Supporters die hun weg naar huis vinden spreken van 'een schande' en 'een triest einde van de avond'.
Wat dat betreft eindigt ook het Grolsch Summers-feest in het centrum triest: de gemeente legt het stil vanwege de rellen. Om middernacht gaat de horeca op de Oude Markt dicht.
De rellen verpesten ook het feest op de Oude Markt, die langzaam leegstroomt
De rellen verpesten ook het feest op de Oude Markt, die langzaam leegstroomt © News United
De rust keert terug rondom het stadion
De rust keert terug rondom het stadion © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.