Tragiek ten top in Terwolde; molen brandt voor de derde keer af

Molen de Ooievaar in Terwolde is vanochtend voor de derde keer afgebrand. In 1896 en 1973 werd de molen ook al in de as gelegd. "Dit is verschrikkelijk", zegt molenaar Bastiaan Bökkers uit Heino.

Waarschijnlijk is de molen door de bliksem getroffen en in brand gevlogen. Bastiaan Bökkers: "Ik voel me echt hondsberoerd. Dit kon niet slechter."

De molenaar gebruikte de stellingmolen om meel te malen voor de broden, die hij samen met zijn vrouw bakt. Een maand geleden kocht hij samen met zijn vrouw het oude restaurant bij de Bökkers Mölle in Olst. "We willen daar het brood gaan bakken en ook een winkel openen. Al het maalwerk deden we in Terwolde. Maar dat is einde oefening."

Bökkers echt molenaarsgeslacht

Bastiaan Bökkers maakt deel uit van een familie die al zes generatie molenaars voortbrengt. Samen met zijn vader staat hij te kijken naar de resten van de molen. Hij denkt al voorzichtig aan een oplossing om meel te maken.

"Maar ik schud niet zo maar even een molentje uit mijn mouw. Misschien is de Bökkers Mölle naast het oude restaurant in Olst een optie", besluit hij.

Meer over dit onderwerp:
Molen De Ooievaar Terwolde Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren