Nieuws

Sociaal werkbedrijf Meesterwerk maakt doorstart: merendeel werknemers behoudt baan

Het sociaal werkbedrijf Meesterwerk maakt een doorstart (foto ter illustratie).
Het sociaal werkbedrijf Meesterwerk maakt een doorstart (foto ter illustratie). © ANP
Het onlangs failliet verklaarde sociaal werkbedrijf Meesterwerk Werkprojecten maakt een doorstart. Voor het merendeel van de werknemers is er een toekomst: 92 van de in totaal 136 personeelsleden behouden hun baan.
Meesterwerk is een sociaal werkbedrijf waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. De onderneming werkt samen met onder meer de gemeenten Oldenzaal, Enschede, Hengelo, Dinkelland en Losser.
Het bedrijf - overigens 'gewoon' met winstoogmerk - heeft een hoofdvestiging in Oldenzaal en locaties in Enschede, Hengelo, Losser, Assen/Groningen en het Achterhoekse Bronckhorst.

Doek gevallen

Na vijftien jaar viel onlangs het doek voor Meesterwerk. Het sociaal werkbedrijf zag zich genoodzaakt zelf het faillissement aan te vragen. Reden was het wegvallen van een aantal grote opdrachtgevers, terwijl de nieuw binnengekomen opdrachten tegen lagere marges moesten worden gerealiseerd.
Nadat het bankroet een feit was, werkte - zoals vorige week gemeld - curator Jacques Daniëls op de achtergrond aan een doorstart. Terwijl hij het personeel had gevraagd 'gewoon' door te werken, ging hij op zoek naar overnamekandidaten.

Geslaagde doorstart

Dat blijkt gelukt, zo laat de curator desgevraagd weten.
Voor de vestiging in Enschede houdt dat in dat de meeste werknemers worden overgenomen door de sociale werkplaats DCW.
Voor de locatie in Oldenzaal/Hengelo gaat het merendeel van de werknemers aan de slag bij de sociale werkvoorziening Larcom.
De vestiging in Losser is overgenomen door het logistieke bedrijf Labora Quadratum. Het merendeel van de werknemers treedt hier straks in dienst.

Meerderheid behoudt baan

De vestiging in Bronckhorst is overgenomen door Laborijn, dat zich onder meer bezighoudt met sociale werkvoorziening. Ook hier gaan de meeste werknemers mee met de nieuwe eigenaar.
Voor de vestiging in Assen/Groningen geldt dat de gemeente de werknemers individueel zelf probeert te bemiddelen.
"In totaal is voor meer dan 92 van de 136 werknemers een plaats gevonden", aldus curator Jacques Daniëls in een toelichting op de doorstart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.