Jesús Manuel Corona vertrekt definitief naar FC Porto

Jesús Manuel Corona vertrekt definitief naar FC Porto. De 22-jarige Mexicaan tekent voor maar liefst vijf seizoenen bij de Portugese topclub.

Ted van Leeuwen van FC Twente heeft de deal inmiddels bevestigd. Corona, die voor zeventig procent eigendom was van externe financiers, wordt naar verluidt voor zo'n twaalf miljoen euro overgenomen. FC Twente ontvangt slechts dertig procent van het bedrag voor de aanvaller. Corona stond al langer in de belangstelling van FC Porto, dat ook dit seizoen uitkomt in de Champions League. FC Porto wordt volgens Portugese media voor vijftig procent eigenaar van de aanvaller. Hij is vanmiddag al medisch gekeurd.

Moeizame start
Corona kwam in 2013 over van het Mexicaanse CF Monterrey. Hij had in het begin wat aanpassingsproblemen in Enschede en speelde ook een aantal wedstrijd in Jong FC Twente. Vorig seizoen was hij na een moeilijke opening één van de betere spelers in het kwakkeljaar van FC Twente. Dit seizoen leek hij voorbestemd om centraal in de punt van de aanval te spelen, maar na een lange zomer (Corona won met Mexico de Gold Cup) kwam hij tot drie povere optredens als buitenspeler. In totaal speelde hij 45 duels voor FC Twente, waarin hij elf keer scoorde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.