Nieuws

Concurrentie voor Twente Airport: Eelde wil ook vliegtuigen gaan demonteren

Gestalde vliegtuigen op Twente Airport
Gestalde vliegtuigen op Twente Airport © Aerovista Luchtfotografie
Twente Airport krijgt er mogelijk een concurrent bij. Ook op Groningen Airport Eelde wil een partij oude vliegtuigen demonteren en recyclen. Dat gebeurt nu al op de luchthaven in Twente en is een belangrijke inkomstenstroom.
Het bedrijf Necamco wil op Groningen Airport Eelde vliegtuigen gaan ontmantelen die aan het eind van hun levensduur zijn, meldt RTV Drenthe. Een vergunning is al aangevraagd, dus het bedrijf wil snel aan de slag met oude toestellen.
Daarmee komt Necamco nadrukkelijk in het vaarwater van Twente Airport, waar het ontmantelen van vliegtuigen door AELS een belangrijk onderdeel vormt van het verdienmodel van de luchthaven.

Concurrent?

Of het ook een bedreiging vormt voor de activiteiten in Twente, is onduidelijk. AELS wenst geen commentaar te geven op de ontwikkelingen in Drenthe.
"Het is mogelijk een concurrent voor AELS", zegt Jan Schuring, directeur van Twente Airport, desgevraagd. "Maar het gaat goed met AELS, dus ik heb er geen zorgen over."

Klein beginnen

In Drenthe willen ze 'klein beginnen' met vier vliegtuigen per jaar, vertelt Ron van der Meulen, directeur van Necamco, aan RTV Drenthe. "Het gaat om verkeersvliegtuigen zoals de A320, Boeing 737 of 747. Het moet alleen kunnen landen, dus een A380 komt er niet, omdat die niet in Eelde kan landen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.