Overige sporten

Jeffrey Hoogland verrassend uitgeschakeld in achtste finale sprinttoernooi

Jeffrey Hoogland
Jeffrey Hoogland © ANP
Jeffrey Hoogland is er niet in geslaagd om de wereldtitel op het onderdeel sprint te veroveren bij het WK baanwielrennen in Glasgow. De Nijverdaller, die driemaal het zilver veroverde bij het sprinttoernooi, werd in de achtste finale verrassend uitgeschakeld.
Eerder op de dag kon Hoogland in de kwalificatie ook al niet imponeren. De sprinter kwam tot de negentiende tijd, waardoor hij zich niet automatisch wist te plaatsen voor de achtste finales. Na een zege tegen de Canadees Ryan Dodyk moest Hoogland in de achtste finale aantreden tegen Nicholas Paul uit Trinidad en Tobago. Paul bleek daarin te sterk voor Hoogland, waardoor de droom op een sprinttitel voor Hoogland uiteenspatte.

Teamsprint

Vrijdagavond was Hoogland bij de teamsprint nog wel succesvol. Samen met Kampenaar Roy van den Berg en Harrie Lavreysen werd de vijfde wereldtitel in de laatste zes jaar binnengesleept. Lavreysen, de afgelopen vier jaar ook wereldkampioen bij de individuele sprint, plaatste zich vanmiddag wel voor de kwartfinale. Hoogland komt de komende dagen nog in actie op de keirin en de kilometer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.