nieuws

Man uit Emmen aangehouden voor betrokkenheid bij afval-kwestie Hardenberg

Rottende balen afval aan Handelsstraat Hardenberg
Rottende balen afval aan Handelsstraat Hardenberg © RTV Oost / Sander Jongsma
Een 41-jarige man uit Emmen is vandaag aangehouden door de politie voor het illegaal vervoeren en opslaan van afval op het terrein van Inter Baarslag in Hardenberg.
Wekenlang lagen er 800 balen met afvalstoffen uit Ierland te rotten op het terrein. De opslag van de afval leverde  verschillende meldingen van stankoverlast op en de gemeente Hardenberg en het ministerie van Infrastructuur en Milieu legden een dwangsom op aan het bedrijf Thedos uit Emmen. Dat bedrijf is inmiddels failliet gegaan.
De politie is een milieuonderzoek gestart onder leiding van het Functioneel Parket en uit dat onderzoek is gebleken dat de man uit Emmen vermoedelijk de opdracht heeft gegeven om het afval uit Ierland naar een recyclingbedrijf in Nederland te transporteren.

Afval in opdracht overheid opgeruimd

Het recyclingbedrijf in Nederland heeft de afvalstoffen niet verwerkt, zoals was voorgeschreven door de Inspectie Leefomgeving en Transport. In plaats daarvan heeft de verdachte het afval in Hardenberg opgeslagen. Inmiddels is het afval in opdracht van de overheid afgevoerd naar een vuilverbrandingsoven.
Uit het politieonderzoek is verder gebleken dat de man uit Emmen geen vergunning had om afvalstoffen op te slaan of te verwerken. De Emmenaar zit vast voor verhoor. Het is gebleken dat de verdachte voor de overbrenging van het afval uit Ierland naar Nederland geld heeft ontvangen. Vandaag werden de woning van verdachte en zijn bedrijf doorzocht.
Vorige maand werd ook de leidinggevende van het recyclingbedrijf dat het afval had moeten verwerken aangehouden en verhoord. Hij kon na verhoor naar huis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.