Nieuws

Bijna alles kwijt, maar veilig terug: reizigers uit Slovenië komen aan in Almelo

Bijna alles kwijt, maar veilig terug: reizigers uit Slovenië komen aan in Almelo
Bijna alles kwijt, maar veilig terug: reizigers uit Slovenië komen aan in Almelo © ANP / Vincent Jannink
Een bus met Nederlanders uit Slovenië kwam vanavond aan in Almelo. De inzittenden zaten in het gebied dat werd getroffen door noodweer, waardoor ze niet meer zelf terug konden komen. In totaal zijn 93 mensen opgehaald met twee bussen, de andere bus reed naar Maastricht.
Een vrouw stapt uit de bus bij het station in Almelo. Ze moest vrijwel alles achterlaten in het land in Zuidoost-Europa: "De vouwwagen, de auto, de tent, de koffers. Het was één grote modderpoel."

Dubbel gevoel

Velen worden opgevangen door familie of vrienden, die opgelucht zijn. Maar bij mensen in de bus is het gevoel dubbel. "Ik was graag gebleven, om te helpen met opbouwen", zegt een jongen. "Maar dat kon niet, we moesten weg."
Een andere reiziger neemt zich voor om volgend jaar naar dezelfde plek te gaan. "Om daar weer geld uit te geven, ze zeiden dat dat de beste manier is om te helpen."
SOS International organiseerde de repatriëring in overleg met alarmcentrales en verzekeraars. Sommige reizigers hebben nog spullen in Slovenië liggen, die komen later alsnog naar Nederland.
Door het noodweer in Slovenië zijn zes mensen omgekomen, onder wie twee Nederlanders uit Gouda.
Nederlandse toeristen komen aan op station Almelo
Nederlandse toeristen komen aan op station Almelo © ANP / Vincent Jannink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.