nieuws

Enschedeër heet 600 vluchtelingen Esmarkerveld welkom op Facebook

Enschedeër wil asielzoekers een warm welkom geven
Enschedeër wil asielzoekers een warm welkom geven
Jeroen Kumeling uit Enschede was het zat: de constante stroom aan negatieve reacties op de komst van vluchtelingen in Enschede. Daarom startte hij de Facebook-pagina Welkom in Enschede. Om een positief geluid te geven.
Dinsdagavond werd bekend dat er op het Eschmarkerveld tussen Enschede en Glanerbrug zeshonderd asielzoekers worden opgevangen. Direct nadat dit nieuws bekend werd, stroomden de negatieve reacties op internet en social media binnen. Kumeling vond dat het ook anders kon. Zo'n 340 mensen zijn het met hem eens en hebben de pagina inmiddels geliked.

Positief geluid

"Het idee is om een positief geluid te geven. Een ander geluid dan alle negatieve berichten. Mensen projecteren hun eigen problemen op die van vluchtelingen, bijvoorbeeld het moeilijk krijgen van een sociale huurwoning. Maar dat is niet met elkaar te vergelijken."
Hoewel er veel positieve reacties op zijn pagina kwamen, hoorde Kumeling ook minder leuke dingen. "Iemand zei 'eigen volk eerst', dat maakt mij echt woest. Er is een groot en acuut probleem en er komen heel veel vluchtelingen. Daarvoor moet je een oplossing bieden."

Niet alleen op Facebook

Kumeling houdt het 'warme welkom' niet alleen op Facebook. "Als ze hier zijn willen we ook wat organiseren. Hoe dat weten we nog niet, maar we willen dat ze zich welkom voelen in Enschede. De facebookpagina is maar het begin."
Deze pagina is een aanzet om, als het bekend is wanneer het AZC geopend gaat worden en de asielvragers komen, als...
Posted by
on 
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.