Tegenstanders natuurbegraafplaats Bathmen uiten ongenoegen bij gemeenteraad

Er is nog steeds weinig draagvlak onder de Bathmense bevolking voor een natuurbegraafplaats op een landgoed in het dorp. Dat blijkt niet alleen uit de protestborden op de beoogde locatie. Gisteravond tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad waren zo'n twintig tegenstanders aanwezig om hun ongenoegen over de plannen te laten blijken.

Stichting IJssellandschap wil op landgoed 't Hemeltje aan de Paalmansweg een natuurbegraafplaats realiseren. In eerste instantie wilde de stichting daar ruimte voor 6000 graven.

Verschillende partijen hebben vraagtekens

De gemeente Deventer heeft zich in eerste instantie positief uitgelaten over dat idee. Maar één van de voorwaarden is wel dat er draagvlak is bij de bevolking. En dat laatste is dus een aandachtspunt voor Stichting IJssellandschap.

Ook tijdens de bijeenkomst van de gemeenteraad, waarbij tegenstanders mochten inspreken, blijkt dat verschillende politieke partijen vraagtekens hebben over het plan. Maar Stichting IJssellandschap houdt vertrouwen.


Stichting krijgt nog een half jaar de tijd

Zij wil alle betrokkenen uitnodigen om een kijkje te nemen op een bestaande natuurbegraafplaats. Want 'onbekend maakt onbemind', zegt projectleider Rob te Wierik. "Als nu iedereen eerst eens kijkt waar we over praten, dan kunnen we zinvol de discussie aangaan."

Besloten is dat de stichting in ieder geval nog een half jaar de tijd krijgt om de plannen verder uit te werken. De gemeenteraad neemt uiteindelijk de definitieve beslissing of de natuurbegraafplaats er gaat komen.

Meer over dit onderwerp:
natuurbegraafplaats Bathmen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren