nieuws

Informatieavond azc Enschede: omwonenden voelen zich overvallen door gemeente

Niet het nieuws over de komst van een asielzoekerscentrum in Enschede veroorzaakt woede bij omwonenden, het gaat vooral om de manier waarop ze het te horen kregen.
De meeste omwonenden van het Esmarkerveld in Enschede vernamen het nieuws uit de media. Enschede krijgt de komende tien jaar een vluchtelingenopvang die plaats biedt aan ongeveer zeshonderd mensen.

Door de strot gedrukt

Op de informatieavond voor omwonenden, vanavond in het Servicecentrum Stadsdeel Oost. "Het wordt ons gewoon door de strot gedrukt," vertelt een vrouw die boos het gebouw verlaat. "Schandalig, echt schandalig." Ze stelt dat ze er alles aan gaat doen om de komst van het opvangcentrum te voorkomen.
Een andere omwonende begrijpt best dat er wat voor de vluchtelingen gedaan moet worden. "Ik ben best benieuwd wie mijn nieuwe buren worden," zegt ze. Vanmorgen wist ze nog van niks, totdat ze de gemeente aan de telefoon had.
"Paniek, paniek," omschrijft ze. Voor haar gevoel moest de gemeente ineens de plannen uit de doeken doen.

Gemeenteraad

Overigens is de komst van het azc nog niet helemaal zeker. Later deze maand vergadert de gemeenteraad nog over de plannen. Volgens een woordvoerder van de gemeente moet het azc over ongeveer zes maanden gerealiseerd zijn.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.