Nieuws

Prijsstijgingen nekken Tuckerville: "Dit jaar voor het laatst"

Ilse DeLange is de drijvende kracht achter Tuckerville
Ilse DeLange is de drijvende kracht achter Tuckerville © ANP/Marcel Krijgsman
Tuckerville wordt begin september voor de zesde keer gehouden op Het Rutbeek, daarna gaat de stekker definitief uit het countrypopfestival. Prijsstijgingen in de festivalbranche en inflatie doen het evenement van drijvende kracht Ilse DeLange de das om. De organisatie wil de hogere kosten niet doorberekenen aan de bezoekers. "Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit waar de organisatie voor staat, helaas niet langer haalbaar is."
Via sociale media meldt Ilse DeLange het 'ontzettend jammer te vinden' dat de komende editie van 'haar Tuckerville' de laatste is. "Maar ik ben dankbaar voor vijf prachtige edities."
Dat meldt ook Friendly Fire, de festivalorganisator achter het Twentse countrypopevenement, in een persbericht. "De vijf succesvolle edities die het festival tot nu toe gekend heeft, hebben veel muzikale hoogtepunten opgeleverd met Nederlandse en bijzondere, internationaal bekende artiesten."
Ilse DeLange zegt enorm trots te zijn op wat zij de afgelopen jaren heeft neergezet. "Op zaterdag 9 september gaan we nog één keer een mooie dag met elkaar beleven op Tuckerville. Ik heb daar heel erg veel zin in", aldus de zangeres.

Drie podia

De van oorsprong Almelose zangeres staat dan zelf op een van de drie podia, naast acts als onder meer BLØF, Chef'Special, Bökkers, Rowwen Hèze, Gavin James. Ook is er een Fancy Fair, een countrymarkt waar bezoekers kunnen struinen langs thematische kraampjes. Het festival komt bovendien met een zogeheten Kidsville-programma.
Tuckerville had de vuurdoop in 2014, toen nog in De Grolsch Veste in Enschede. Dat jaar vertegenwoordigden Ilse DeLange en Waylon, als gelegenheidsduo The Common Linnets, Nederland bij het Eurosongfestival. Het duo eindigde als tweede. Het muzikale succes kreeg geen vervolg, de twee artiesten wilde niet langer samen op het podium staan. Behalve dan in 2014 op Tuckerville, toen The Common Linnets het eerste en laatste optreden na het songfestival gaven.
In 2015 verhuisde het succesvolle festival naar het Enschede recreatiegebied Het Rutbeek, waar Tuckerville sindsdien wordt gehouden. Met uitzondering van coronajaren 2020 en 2021.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.