Buren autohandelaar Staphorst klagen over dwangsom bij Raad van State

De opgelegde dwangsom tegen een mogelijk illegale autohandel in Staphorst is een papieren maatregel die niet uitvoerbaar is. Dat vinden de buren van een hobbymatige autohandelaar in het buitengebied van de gemeente.

Ze klaagden vandaag over de dwangsom bij de Raad van State. De autohandelaar mag niet meer dan twaalf auto’s per jaar verhandelen of repareren. Maar volgens de buren zijn het er veel meer en dat leidt tot veel overlast.

Ze klagen dat de gemeente niet uit eigen beweging controleert op overtredingen en de aangedragen bewijzen van de buren afwijst. De gemeente geeft toe dat dit soort zaken geen prioriteit hebben, maar vanwege de lange geschiedenis worden hier wel controles uitgevoerd.

De gemeente mag nu wel de boekhouding van de hobbymatige autohandelaar inzien. Maar volgens de buren kan die boekhouding makkelijk gemanipuleerd worden. De Raad van State twijfelt of ze dit langdurige geschil tot een oplossing kan brengen, omdat er blijkbaar meer aan de hand is tussen de buren. De uitspraak volgt over zes weken.

Meer over dit onderwerp:
Raad van State Staphorst Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren