Betaald voetbal

PEC Zwolle klaar voor terugkeer in Eredivisie: "Hoop dat we publiek kunnen vermaken"

Johnny Jansen
Johnny Jansen © Orange Pictures
PEC Zwolle keert morgenavond na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie. In eigen huis wacht een duel met Sparta Rotterdam en trainer Johnny Jansen kijkt uit naar het openingsduel.
"We zijn heel erg blij dat we kunnen starten", blikt de oefenmeester vooruit.

Serrano

Donderdag presenteerde PEC Zwolle Nico Serrano. De buitenspeler wordt gehuurd van Athletic Bilbao en daar is Jansen erg content mee. "We zijn er erg blij mee. Hij kan goed schieten, heeft veel snelheid, maar het is ook een jongen die goed tussen de linies kan spelen. Daar hebben we mogelijkheden door gekregen."

Twijfelgeval

De debuterende coach weet al welke namen hij morgenavond gaat opstellen. "De opstelling voor morgen is zeker klaar. We hebben nog wel een twijfelgeval, maar dat gaan we morgen bekijken. Voor de rest zullen er geen grote verrassingen in zitten."

Sparta

"Sparta is gewoon een goede ploeg", vertelt Jansen over de tegenstander van morgen. "De harde kern van hun elftal is wel hetzelfde gebleven. Het is een ervaren ploeg, met veel scorend vermogen. Het is alleen maar mooi om daar morgen mee te strijden."
In de voorbereiding oefenden beide ploegen al tegen elkaar. Sparta was in Delden met 3-1 te sterk voor de Zwollenaren, maar Jansen verwacht morgen een ander duel. "Ik verwacht een gelijk opgaand duel. Wij zijn sindsdien gegroeid. We hebben er ook nieuwe spelers bij en zijn daardoor echt beter geworden. Ik denk daarom dat we morgen goed kunnen concurreren met Sparta."

Doelstelling

De doelstelling van de promovendus is duidelijk. "Ik vind dat wij ons moeten handhaven", is Jansen stellig. "Daarnaast hoop ik dat wij ons publiek hier kunnen vermaken. Als dat samengaat, dan zijn we heel blij."
De wedstrijd in het MAC3Park Stadion begint morgenavond om 21:00 uur en is live te volgen op Radio Oost.
PEC Zwolle klaar voor terugkeer in Eredivisie: "Hoop dat we publiek kunnen vermaken"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.