Betaald voetbal

PEC Zwolle gaat bij terugkeer in Eredivisie nipt onderuit tegen Sparta

PEC Zwolle is er bij de terugkeer in de Eredivisie niet in geslaagd om punten te pakken. In het eigen MAC3Park Stadion ging de formatie van Johnny Jansen met 1-2 onderuit tegen Sparta Rotterdam
Twee seizoenen geleden degradeerde PEC Zwolle op bezoek bij Sparta en vanavond waren de Kasteelheren dus ook de tegenstander bij de rentree op het hoogste niveau.

Veel bekende namen

Bij PEC Zwolle stonden oude bekenden Eliano Reijnders, Thomas Lam en Younes Namli aan de aftrap en maakten Lennart Czyborra, Zico Buurmeester en Ferdy Druijf hun officiële debuut. Ryan Thomas ontbrak vanwege een lichte blessure.
Bij de gasten stonden voormalig Zwollenaren Django Warmerdam, Pelle Clement en Vito van Crooij in de basis.

Vroege achterstand

Waar Arno Verschueren in de openingsfase al een bal in het zijnet gleed, kwam PEC Zwolle binnen het kwartier alsnog op achterstand. Saïd Bakari dolde Bart van Hintum, gaf de bal gevaarlijk voor en zag Sam Kersten de bal in eigen doel tikken.
Pelle Clement loopt juichend weg na het eigen doelpunt van Sam Kersten
Pelle Clement loopt juichend weg na het eigen doelpunt van Sam Kersten © Orange Pictures

Van den Berg kansrijk

Na de openingstreffer was het tempo van de gastheren te traag om grote kansen te creëren. Toch was Davy van den Berg een paar keer kansrijk. In de blessuretijd van de eerste helft werd zijn poging van de lijn gehaald en eerder schoot hij ook al net naast.

Lege stavakken

Zonder de fanatieke supporters in de stavakken van de Marten Eibrink tribune - deze moesten leeg blijven na een straf van de KNVB - ging PEC Zwolle na rust met invaller Divaio Bobson op jacht naar de gelijkmaker. De eerste kans na rust was echter voor Clement, die Schendelaar zag redden.

Kans Druijf

Debutant Druijf had PEC Zwolle na een uur spelen op gelijke hoogte moeten brengen. Oog in oog met Olij schoot hij op de voeten van de doelman. Nadat Van Polen centimeters naast kopte, was het aan de andere kant via Tobias Lauritsen wel raak. De spits van de Spartanen rondde een vlotte counter keurig af: 0-2.

Spanning terug

In het slotkwartier probeerde Johnny Jansen met het inbrengen van Tolis Vellios en Lennart Thy - vorig seizoen samen goed voor 34 doelpunten - om weer terug in de wedstrijd te komen en dat lukt al vrij snel. Kersten kopte terug en Thy schoot via de paal raak. Het publiek ging er nog maar eens achter staan, maar gescoord werd er niet meer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.