Nieuws

Omstreden FvD'er krijgt warm welkom: nieuwe noabers hangen regenboogvlaggen op

Recent nog haalde Brian Geertshuis, de fractievoorzitter van Forum voor Democratie Hengelo, uitgebreid het nieuws door het vlagvertoon tijdens de Amsterdamse Pride te vergelijken met het uiterlijk vertoon van nazi-Duitsland. Zijn nieuwe buurtgenoten van de Kasbah in Hengelo heten hun nieuwe noaber welkom met regenboogvlaggen.
Het FvD-kopstuk kreeg met zijn uitspraak veel kritiek over zich heen. Geertshuis werkte voorheen als agent, maar moest weg na omstreden corona-uitspraken.
Nadat de Kasbah-bewoners te horen hadden gekregen wie er in hun buurt komt te wonen, besloot een aantal van hen om regenboogvlaggen te bestellen en die op te hangen.
Bewoners van de Kasbah hebben regenboogvlaggen opgehangen om de diversiteit in hun buurt te onderstrepen.
Bewoners van de Kasbah hebben regenboogvlaggen opgehangen om de diversiteit in hun buurt te onderstrepen. © RTV Oost
Die wapperen dezer dagen fier in de Kasbah. De bewoners van het ruim 180 paalwoningen tellende complex profileren zichzelf graag als een verdraagzame en tolerante buurt en willen dat tegenover hun nieuwe buurman nog eens benadrukken.

Geen protest

De regenboogvlaggen moeten volgens een woordvoerder echter niet worden gezien als een protestactie of dat de nieuwe noaber niet welkom zou zijn. In de halve eeuw dat de Hengelose Kasbah nu bestaat, staat de buurt bekend om z'n diversiteit. De vlaggen zijn dan ook "niet bedoeld om een nieuwe bewoner iets duidelijk te maken, maar vooral om de verschillende kleuren in de Kasbah te vieren", zoals een Kasbah-bewoner het omschrijft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.