Rini Coolen verliest eerste duel als bondscoach Aruba

Rini Coolen
Rini Coolen
Rini Coolen heeft vrijdag zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Aruba verloren. Saint Vincent en de Grenadines was op eigen veld met 2-0 te sterk.
'Vincy Heat' kreeg in de eerste helft al de beste kansen, maar de Arubaanse doelman Eric Abdul hield de ploeg van Coolen met enkele knappe reddingen in de wedstrijd. Hij stopte onder meer een strafschop.
Kort na rust kwam Saint Vincent alsnop op voorsprong en in de laatste minuut werd het zelfs 2-0 uit een strafschop.
Dinsdag is de return in Oranjestad, maar door de nederlaag zijn de kansen voor Aruba op een plek in de volgende ronde van de WK-kwalificatie behoorlijk geslonken.
Coolen is hoofd jeugdopleidingen bij PEC Zwolle, maar hij wordt voor de tweestrijd met Saint Vincent tijdelijk uitgeleend aan de Arubaanse voetbalbond.