nieuws

Bewoners verzetten zich tegen komst azc Enschede

Locatie waar het AZC moet komen
Locatie waar het AZC moet komen
Het Centraal Orgaan Azielzoekers (COA) kan rekenen op verzet van bewoners in Enschede die vlakbij het toekomstige asielzoekerscentrum komen te wonen. Dat hebben vijf directe buren gisteren besloten. Daarvoor zoeken ze steun bij bewoners uit nabijgelegen buurten Dolphia en De Voskamp.
Zeshonderd asielzoekers wil het COA in het asielzoekerscentrum op het Eschmarkerveld in Enschede plaatsen, maar volgens bewoner Anne-Marthe Nordsiek gaan de geruchten dat dit al 1.200 worden.

Angst voor criminaliteit

Vooral de angst voor criminaliteit en vermindering van de huiswaarde speelt een rol. Zo vertelt bewoner Van der Berg aan TC Tubantia: "Dit hele gebied is onverlicht. Het is bekend dat azcrsquo;s criminaliteit aantrekken. De Volkskrant heeft het uitgezocht. In het eerste half jaar van 2014 waren er 2.741 incidenten in en rond azcrsquo;s."
Waarom er voor de locatie Eschmakerveld is gekozen, begrijpen de bewoners niet. "In Enschede komt een ziekenhuis leeg te staan, in Boekelo staat dagverblijf Teesinkweide leeg, het voormalige kantoor van De Twentsche Courant Tubantia aan de Getfersingel staat ook leeg", zegt Nordsiek. "Het ligt toch veel meer voor de hand dat je als gemeente daarvoor kiest?"
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.