Nieuws

Turkse Tukkers in dubio: Fenerbahce of FC Twente?

Turkse Tukkers in de clubkleuren van FC Twente en Fenerbahce, met in het midden Erkan Kandemir. Links zit Abdullah Dalgic, rechts  Erdogan Kandemir.
Turkse Tukkers in de clubkleuren van FC Twente en Fenerbahce, met in het midden Erkan Kandemir. Links zit Abdullah Dalgic, rechts Erdogan Kandemir. © RTV Oost / Bart Kieft
Erkan Kandemir is een geboren Tukker met Turks bloed en groot fan van FC Twente. Maar de Hengeloër leeft in dubio nu FC Twente in de play-offs van de Conference League morgen en volgende week tegen het Turkse Fenerbahce speelt. Want laat dat nu juist zijn andere grote voetballiefde zijn.
Een rode FC Twente-sjaal om zijn nek. Een blauw-geel Fenerbahce-shirt om zijn bast. De aanstaande Turks-Twentse confrontatie maakt van Erkan Kandemir iets wat lijkt op een gespleten persoonlijkheid. Een voetbalfan die de spanning al voelt. "Ik ben een fanatieke FC Twente-supporter, zit vaak in het stadion. Maar Fenerbahce is mijn cluppie. Dat ze nu tegen elkaar spelen vind ik heel spannend."
Tekst gaat verder onder de video
Turkse Tukkers in dubio: Fenerbahce of FC Twente?

Meeste kans?

Kandemir, die zelf een goede amateurvoetballer was en nu actief is als amateurtrainer, denkt dat Fenerbahce de meeste kans op de volgende ronde maakt. Hij zegt: "FC Twente doet het natuurlijk heel goed, maar Fenerbahce heeft meer ervaring in de ploeg. Ik denk dat de duels gelijk op gaan, maar dat Fenerbahce aan het langste eind trekt op basis van die ervaring."
Het betekent dat FC Twente volgens zijn prognose het Europese bekertoernooi zal moeten verlaten. "Aan de ene kant ben ik heel blij dat ze tegen elkaar spelen, maar aan de andere kant niet. Er wordt er toch eentje uitgeschakeld. Maar het is mooi om mijn eigen clubje Fenerbahce hier te zien spelen. Een heel speciaal moment."

Onmogelijke vraag

En dan toch maar die ene onmogelijke vraag stellen? Welke club ziet hij het liefste doorgaan in Europa? Kandemir: "Ik moet eerlijk zijn: ik hoop op attractief voetbal maar uiteindelijk ook dat Fenerbahce doorgaat. Het klopt dat ik dan uiteindelijk meer Turk dan Tukker ben. Maar ik ben daar geweest en de passie voor het voetbal is er veel groter. Daar gaat je hart echt sneller van kloppen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.