Betaald voetbal

Joshua Brenet afwezig in Istanbul; Twente houdt rekening met vertrek

Joshua Brenet
Joshua Brenet © Orange Pictures
Joshua Brenet lijkt zijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld te hebben. De rechtsback is vanwege privéproblemen niet met de selectie afgereisd naar Istanbul en daarnaast houdt FC Twente ook rekening met een transfer van de verdediger.
Afgelopen weekend viel Brenet met een blessure uit in het competitieduel met PEC Zwolle, waarna het de vraag was of de verdediger tegen Fenerbahçe wel in actie kon komen. Fit of niet, Brenet is afwezig in Istanbul. "Rond Joshua spelen wat privé-dingen, die op dit moment actueel zijn”, zegt technisch manager Arnold Bruggink.
"Hij heeft ook nog eens last van een blessure en dan moet je de afweging maken, neem je hem mee, of niet. Wij vonden het beter om hem in Nederland te houden.” Bovendien zegt de technisch directeur dat hij nog altijd serieus rekening houdt met een vertrek van de rechtervleugelverdediger.

Eiting

Bruggink ging ook in op de zaak Carel Eiting. Het transfertarget van FC Twente verloor een arbitragezaak waardoor hij niet voor een vastgesteld bedrag weg mag bij Volendam. "Wij zijn het moreel verplicht richting Carel om te kijken naar een oplossing”, zegt Bruggink daarover.
"Wij hebben nooit het contract van hem bij Volendam gezien, maar hebben wel iets gehoord. Niet van direct betrokkenen. Nu alles naar buiten is gekomen, kennen we de afspraken. We gaan kijken of we nog wat kunnen doen, maar we hebben wel onze financiële beperkingen.”

Van Bergen

Ook de overgang van Mitchell van Bergen lijkt een lastig verhaal te worden. "Alles heeft met geld te maken”, zegt Bruggink. "Wij zien ook de aantallen en zien ook dat het piept en kraakt, zoals Joseph Oosting dat terecht zegt.”
Brenet afwezig in Istanbul: "Privézaken, maar houden ook rekening met vertrek"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.