Nieuws

UPDATE | Politie krijgt veel tips over agressieve man die in Deventer groep jonge meiden bedreigt

Politie krijgt veel tips over man die groepje jonge meiden bedreigt
Politie krijgt veel tips over man die groepje jonge meiden bedreigt © Plaats Delict
Hij achtervolgt ze door de binnenstad van Deventer, maakt een beweging alsof hij zijn keer doorsnijdt en roept: "ik maak je af." De politie vroeg in Plaats Delict informatie over een man die een groep minderjarige meiden de stuipen op het lijf heeft gejaagd. Na de uitzending op tv en berichten op de socials kreeg de politie veel tips binnen, waarmee het onderzoek verder kan. Er is (nog) geen aanhouding verricht.
De politie nam de zaak hoog op. "Wat die man daar deed is angstaanjagend", zegt Anne Coenen van de politie.

Wat gebeurde er?

De vriendinnen worden voor het eerst geconfronteerd met de man op een terras aan de Brink. Daar loopt hij naar de meiden toe en vraagt hen of een tas die op de grond staat van hen is. Als de vriendinnen dat bevestigend beantwoorden, zegt de man dat hij die tas eigenlijk wilde stelen, maar dat niet heeft gedaan. "De meiden vonden de man vreemd en eng en voelden zich er niet prettig bij", vertelt Coenen. "Ze hebben daarop het terras verlaten en zijn naar de winkelstraat gelopen."
Al snel blijkt dat de man achter de meiden aan zit. Op de Lange Bisschopstraat komt hij steeds dichterbij waardoor ze zich zo onveilig voelen dat ze het filiaal van parfumerie Douglas in rennen. Op camerabeelden is te zien dat de man achter hen de winkel in gaat, naar de meiden loopt en hen begint te bedreigen. "Hij zegt daarbij onder meer 'ik maak je af', en maakt daarbij een beweging alsof hij zijn keel doorsnijdt", zegt Anne Coenen.
"Een medewerker van de parfumerie heeft de man de zaak uitgezet. Daarbij ging het bedreigen door, want hij riep daarbij 'ik maak jullie allemaal kapot'. Op advies van het winkelpersoneel zijn de vriendinnen in de winkel gebleven, totdat de politie was gebeld. Helaas hebben we de man daarna niet meer aangetroffen. We willen voorkomen dat hij dit nog een keer doet, daarom hopen we dat iemand hem herkent."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.