nieuws

Marieke van Bolderen nieuwe stadsdichter van Zwolle

Marieke van Bolderen
Marieke van Bolderen
Marieke van Bolderen uit Zwolle is de nieuwe stadsdichter van de provinciehoofdstad. Na vier jaar zonder stadsdichter heeft Zwolle er vanaf 17 september weer één. Dan wordt Van Bolderen benoemd.
De stadsdichter is dit keer niet benoemd via een gemeentelijke verkiezing, maar op 'dictatoriale wijze' door de partijleider van de Partij voor Cultuur.
Zowel de stadsdichter als de nachtburgemeester komen uit de ideeënkoker van de Partij voor Cultuur. Die gaat ook invulling geven aan de optredens van de dichter.
Geen openingen
"Waar de vorige stadsdichters vaak kwamen opdraven bij openingen van gebouwen, hoef je mij daar niet te verwachten," vertelt Van Bolderen. "Mij kun je meer op evenementen verwachten."
En dat is ook waar Van Bolderen volgende week haar opwachting maakt. De Zwolse stadsdichter wordt volgende week donderdag gepresenteerd op een satirische bijeenkomst over een tentoonstelling die die dag wordt geopend in Museum de Fundatie. De tentoonstelling toont werken van kunstenaars die zich lieten inspireren door teksten van zangduo Nick en Simon.

Satirisch vervolg

's Avonds vindt er in Café The Livingroom in Zwolle een satirisch vervolg plaats. "Kunstenaars die zich laten inspireren door kunstenaars die zich lieten inspireren door teksten van Nick en Simon," vertelt Van Bolderen.
"Zelfs Ralph Keuning heeft al laten weten dat hij erbij aanwezig is," aldus de stadsdichter. Keuning is de directeur van Museum de Fundatie.

Geen cent subsidie

Van Bolderen verricht haar taken als stadsdichter op vrijwillige basis. "Geen subsidie en geen vergoeding dus. Ik wil niet zomaar op komen draven voor de gemeente, maar actueel zijn. Ik wil mijn nek uitsteken en inspireren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.