Vrachtwagenchauffeur krijgt alleen boete na dodelijke aanrijding Raalte

Een vrachtwagenchauffeur uit Raalte maakte wel een verkeersfout waardoor een 69-jarige plaatsgenoot om het leven kwam, maar die fout is niet zo ernstig dat de man een forse straf verdient. Dat zegt de rechtbank in Zwolle in het vonnis tegen de chauffeur, die wel een boete van 500 euro kreeg wegens het niet verlenen van voorrang.

De man vertelde twee weken geleden dat hij de 69-jarige niet had gezien toen hij de kruising van de Overkampsweg en de Heegweg in zijn woonplaats naderde. "Als ik hem had gezien, was ik gestopt, ik had niet de bedoeling de man aan te rijden." De chauffeur vermoedt dat het slachtoffer precies achter zijn spiegels reed,maar weet het niet zeker. Van het ongeval zijn geen getuigen.

Volgens de Zwolse rechters is het leed van de nabestaanden van het slachtoffer niet tot uitdrukking te brengen in de hoogte van de straf. Tegen de man was een werkstraf van 240 uur geëist, maar volgens de rechtbank heeft de man alleen een overtreding gemaakt door geen voorrang te verlenen. Op die overtreding staat een boete.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Rechtbank Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren