nieuws

Het einde van het fenomeen Normaal is in zicht

Het einde van de band Normaal is in zicht. De band is bezig met de allerlaatste tour. Dit weekend, op zaterdag 12 september komen in Bentelo 8.000 høkers afscheid nemen in een tent zo groot als een voetbalveld.
De laatste veldslag, zoals de boerenrockers de laatste tour noemen, is bijna ten einde. Na vier decennia stopt de Achterhoekse dialectband ermee en moeten de høkers genoegen nemen met de CD's en DVD's van het Achterhoekse fenomeen.

Het grootste feestje

"We hadden aanvankelijk 4000 kaarten, maar dat was binnen korte tijd uitverkocht. Voor het café stond een enorme rij, toen hebben we besloten om op te schalen", aldus organisator Eddy Kerkveld in Overijssel Vandaag. "De tent staat al, en bang dat Bennie vanwege gezondheidsredenen moet afhaken, zijn we niet."

Dialectband

Platkenner Martin ter Denge weet dat Normaal als fenomeen veel betekend heeft voor het dialect. "Of liever gezegd: voor de sproake", aldus Ter Denge. "Vroeger werd geleerd dat je beter niet plat kon praten. Door Normaal is die schaamte deels verdwenen."
Of er al opvolgers klaarstaan? Martin: "Er zijn zal dialectbands." Maar, weet Eddy Kerkveld: "Niemand is zoals Normaal."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.