Nieuws

Eerst 1500 tentjes opzetten: hbo-studenten maken kennis met Zwolle in Bruisweek

Zwolse studenten zetten tentjes op, waarin zij de komende nachten zullen slapen
Zwolse studenten zetten tentjes op, waarin zij de komende nachten zullen slapen © Chantal Everaardt/RTV Oost
Drieduizend eerstejaars hbo-studenten zijn vandaag in Zwolle begonnen aan hun introductieweek, waarin ze kennis maken met elkaar, Hogeschool Windesheim, de opleidingen Viaa en KPZ èn met de studentenstad Zwolle. Traditiegetrouw gaan de studenten 'op kamp', waarbij zij in tenten overnachten op sportpark Marslanden. Alle activiteiten tijdens de introductiedagen voor studenten in Zwolle staan bekend als de Bruisweek.
Studenten klaar voor Bruisweek, maar eerst slaaptentjes opzetten
Tot en met woensdagmiddag zijn de nieuwbakken studenten door heel Zwolle te vinden, te herkennen aan hun felgekleurde shirtjes. Vandaag waren zij vooral aanwezig op Marslanden, waar plekken om te eten en te slapen moesten worden ingericht. En dat zijn er heel wat, op de sportvelden staat het rijenvol met tenten. Het hele sportpark is omgetoverd tot een camping met 1500 tweepersoons tentjes voor de aankomende studenten in Zwolle.
Sportpark De Marslanden in Zwolle is voor even een camping voor studenten
Sportpark De Marslanden in Zwolle is voor even een camping voor studenten © Nikki Nijboer/RTV Oost
“De Bruisweek is als het ware een festival, maar dan alleen voor Zwolse studenten,” zegt Nienke Salet, coördinator van de Bruisweken. “We hebben een camping, eettentjes op het terrein en het Vliegende Paard, dé studentenkroeg in Zwolle, verzorgt een deel van de horeca. Voor de rest zijn we de komende dagen overal in Zwolle te vinden. In het Wezenlandenpark wordt op het moment druk gebouwd aan het welkomstfeest. De studenten krijgen deze week dus al een groot deel van Zwolle te zien. Het belooft een mooie introductie te worden.”
Nienke Salet, coördinator Bruisweken
Nienke Salet, coördinator Bruisweken © Nikki Nijboer/RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.