Topdrukte bij VluchtelingenWerk Oost Nederland, locatie azc Azelo

Sinds de komst van bootvluchtelingen naar Oost Nederland is het werk van de vrijwilligers van VluchtelingenWerk Oost Nederland flink toegenomen. Het begeleiden, adviseren en ondersteunen van de vluchtelingen is een dagtaak geworden.

Marleen van der Wal uit Borne is één van de vrijwilligers van VluchtelingenWerk Oost Nederland, locatie azc Azelo. "Normalerwijs worden onze spreekuren redelijk bezocht maar de laatste weken is het echt enorm druk en kennen we zelfs wachttijden tijdens de spreekuren."

'Steun is meer dan welkom'

"Toch vind ik het enorm prettig om te doen. De vluchtelingen moeten zoveel papierwerk invullen, onze steun daarbij is meer dan welkom. Dit vrijwilligerswerk geeft me een goed gevoel", aldus van der Wal.

VluchtelingenWerk Oost Nederland zet zich in voor asielzoekers, vluchtelingen en andere nieuwkomers in haar werkgebied. De belangrijkste werkzaamheden zijn: ondersteuning bij de asielprocedure, taalmaatjes (individuele taalondersteuning), wegwijs maken in de lokale en Nederlandse samenleving, informatie- en advies en ondersteuning bij inburgering.

 

Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.

Deel dit artikel: