Nieuws

Lelystad Airport denkt open te kunnen zonder de omstreden vliegroute over Overijssel

Lelystad Airport
Lelystad Airport © RTV Oost
Lelystad Airport denkt dat het zonder de omstreden vliegroute over Overijssel open kan gaan. Door andere routes te kiezen, hoeven grote vliegtuigen geen gebruik te maken van een laagvliegroute bij Lemelerveld. De luchthaven wil over die andere routes in gesprek met Luchtverkeersleiding Nederland.
Dat meldt Omroep Flevoland vanmorgen. De omroep heeft dat uit een brief van de luchthaven aan demissionair minister Mark Harbers van Infrastuctuur en Waterstaat. In de brief meldt Lelystad Airport de voortgang die er is geboekt rond de twee voorwaarden, die het kabinet aan de luchthaven heeft gesteld voordat die open mag voor groot vliegverkeer.
Het gaat om een goedgekeurde natuurvergunning en de vliegroute. De natuurvergunning wordt eind dit jaar verwacht en over de vliegroutes wil de luchthaven dus in gesprek.

Boven Overijssel

Er moet een oplossing komen voor de vliegroute boven Overijssel. Daar daalt vliegverkeer richting Lelystad tot 1.830 meter boven Lemelerveld tot Zwolle en zakt het daarna verder richting Lelystad. Voor de provincie Overijssel is deze route onbespreekbaar. Die vreest overlast in het Vechtdal-gebied. Hoger vliegen bij Lemelerveld lukt niet, omdat vliegtuigen dan in de vliegroute naar Schiphol terechtkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.