Nieuws

Wegwerkers nog steeds vast voor betrokkenheid bij dood kermisexploitant in Deventer

Politie-onderzoek naar toedracht overlijden kermisexploitant op N348 in Deventer
Politie-onderzoek naar toedracht overlijden kermisexploitant op N348 in Deventer © Rens Hulman/News United
De twee mannen die zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 57-jarige kermisexploitant uit Laag-Soeren zitten nog vast. De man overleed afgelopen zondagavond na een opstootje op de N348/Siemelinksweg in Deventer. Dat laat de politie weten.
Beide mannen die voor politie-onderzoek blijven ingesloten zijn een 36-jarige man uit Rossum en een 52-jairge man uit Hengelo. Zij waren zondagavond rond half tien aanwezig bij een wegafzetting op de N348 richting de oprit Deventer-Oost van de A1. De weg moest worden afgesloten voor het verkeer vanwege wegwerkzaamheden die later op de avond zouden beginnen.

Versperde weg

De wegafzetting leidde tot een confrontatie met de twee wegwerkers, toen de kermisexploitant met zwaar transport naderde en de weg plotseling versperd zag. De man was onderweg met een kermisattractie met grijpmachines van een collega uit Raalte.
Er volgde een incident waarbij de chauffeur van het kermistransport kwam te overlijden. Wat zich bij de wegafzetting op de N348 afspeelde en wat de rol van diverse betrokkenen daarbij was, is nog onderdeel van het onderzoek. De politie wil daarover niets kwijt, behalve dat de twee aangehouden mannen nog vastzitten.

In het duister tasten

Het betekent dat de familie van het slachtoffer nog altijd volledig in het duister tast met betrekking tot de dood van hun geliefde. "We weten nog helemaal niet wat er is gebeurd en waarom hij dood is", laat Atze Lubach, voorzitter van de bond van kermisexploitanten, weten. Hij treedt op als woordvoerder namens de familie uit Laag-Soeren, die op de kermis staat met attracties als touwtje trekken en blikgooien.

Aanspreekpunt

Nadat de familie zich beklaagde over het blijvend gebrek aan informatie, heeft de politie een contactpersoon aangesteld die de nabestaanden op de hoogte houdt van de vorderingen van het onderzoek. "Een aanspreekpunt bij de politie wordt door de familie zeer gewaardeerd, maar praktisch gezien is het gezin er niets mee opgeschoten", aldus Lubach. "Zo mag de familie het lichaam nog steeds niet zien, zolang de autopsie niet is afgerond. En dat veroorzaakt begrijpelijkerwijs heel veel verdriet."

Meerdere scenario's

Er spelen zich in de hoofden van de nabestaanden al dagenlang meerdere scenario's af over wat zich heeft afgespeeld en wat mogelijk kan hebben geleid tot de dood van het slachtoffer. "Maar ook daarover kan de politie zolang het onderzoek loopt helemaal niks zeggen", vertelt Lubach. "Wat klopt wel en wat klopt niet? Nog geen tipje van de sluier wordt opgelicht."

Verwerking

Ook niet over de rol van de verdachten trouwens. "Wat hebben zij verkeerd gedaan of hebben zij juist misschien ook wel goed gedaan? Zij hebben misschien zelfs wel 112 gebeld toen het niet goed ging met het slachtoffer. Dat zijn belangrijke zaken die de familie zo snel mogelijk wil weten met het oog op de verwerking van het gezinstrauma. Je zwaait iemand 's morgens uit die je daarna niet meer terugziet. Je blijft met een hele hoop vragen zitten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.