Nieuws

Nico de zingende boswachter van het Vechtdal: 'Met muziek de natuur beleven'

Nico Arkes, boswachter van Staatsbosbeheer in het Vechtdal, maakt graag muziek
Nico Arkes, boswachter van Staatsbosbeheer in het Vechtdal, maakt graag muziek © Nikki Nijboer/RTV Oost
Nico Arkes is als boswachter in het Vechtdal niet alleen bezig met de natuur, maar komt ook graag in contact met de bezoekers van het natuurgebied. Dat doet hij mede namens zijn werkgever Staatsbosbeheer, dat veel belang hecht aan een goede wisselwerking tussen publiek en de natuur van het Vechtdal. Nico de boswachter zet daarvoor graag zijn geheime wapen in: muziek maken.
“Kijk, natuur moet je beleven”, zegt Nico terwijl hij zijn handen door het rulle zand op een zandpad haalt. “Dit zand moet je voelen. Maar je moet de natuur ook zien, horen, ruiken. Mijn taak is om de mensen de natuur te leren kennen, en ze wat meer naar het bos te krijgen.”
Om de mensen in verbinding te laten komen met de natuur maakt boswachter Arkes ook gebruik van zijn grote hobby: muziek maken. Hij zit ook in meerdere bands als gitarist en treedt geregeld op. Oók midden in de natuur van het Vechtdal. “Dat is het allermooist, muziek maken in het bos. Dan ben je helemaal één met de bomen en dieren om je heen.”
Eén van zijn eigen nummers heet: ''Als bomen spreekt", een nummer in het dialect. “Dat is mijn moedertaal. Dat ligt het dichts bij je hart, dus ja, dat de tekst het in dialect moest zijn geschreven, was voor mij een no brainer.”
Nico de zingende boswachter

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.