Nieuws

Twentse wegwerkers die vastzaten voor dood kermisexploitant in Deventer zijn vrijgelaten

Politieonderzoek naar toedracht overlijden kermisexploitant op N348 in Deventer
Politieonderzoek naar toedracht overlijden kermisexploitant op N348 in Deventer © News United
De twee mannen die afgelopen weekend in Deventer werden aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 57-jarige kermisexploitant uit Laag Soeren zijn vrijgelaten. Vooralsnog geldt het tweetal nog wel als verdachten.
De kermisexploitant overleed afgelopen zondagavond na een opstootje op de N348/Siemelinksweg in Deventer. Twee mannen werden opgepakt, een 36-jarige man uit Rossum en een 52-jarige man uit Hengelo. Zij waren zondagavond rond half tien aanwezig bij een wegafzetting op de N348 richting de oprit Deventer-Oost van de A1. De weg moest worden afgesloten voor het verkeer vanwege wegwerkzaamheden die later op de avond zouden beginnen.

Versperde weg

De wegafzetting leidde tot een confrontatie met de twee wegwerkers, toen de kermisexploitant met zwaar transport naderde en de weg plotseling versperd zag. De man was onderweg met een kermisattractie met grijpmachines van een collega uit Raalte.
Er volgde een incident waarbij de chauffeur van het kermistransport kwam te overlijden. Wat zich bij de wegafzetting op de N348 afspeelde en wat de rol van diverse betrokkenen daarbij was, is nog onderdeel van het onderzoek. De politie wil daarover niets kwijt.
Het lichaam van het 57-jarige slachtoffer is inmiddels vrijgegeven aan de familie. "Hij is nu in het midden van zijn dierbaren", aldus een zegsman van de nabestaanden. Hij zegt nog niets van de politie te hebben gehoord over de toedracht. "Het blijft vooralsnog speculeren."

Reactie politie

De politie meldt naar aanleiding van de vrijlating van de twee wegwerkers dat uit eerste onderzoek de precieze doodsoorzaak van de vrachtwagenchauffeur nog niet vast is komen te staan. "Op dit moment is er dan ook geen grond om verdachten langer in voorlopige hechtenis te houden. De verdenking is onveranderd, mishandeling met de dood tot gevolg. Verder onderzoek loopt", meldt een woordvoerder van de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.