Veel belangstelling voor meidenvoetbalschool in Enschede

De speciale voetbalschool voor meisjes die vrijdag in Enschede van start ging is de komende tien weken geheel volgeboekt.

De trainingen zijn voor meiden in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar en worden elke vrijdagmiddag gehouden op de velden van v.v. Rigtersbleek in Enschede. Ruim vijftig meisjes volgen deze trainingen. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar daarvoor zijn er nog niet genoeg trainers. 

De meisjesvoetbalschool is een initiatief van voetbaltrainer Joost du Gardijn. Hij ziet dat steeds meer meiden willen voetballen. Dat komt onder meer door de successen van de dames van FC Twente en Oranje. Deze teams zijn daardoor geregeld positief in het nieuws.

De voetbalclubs in Oost Nederland merken dat, maar het lukt ze vaak niet om speciale trainingen voor meiden te organiseren. Vaak moeten de vrouwen meetrainen met de mannen. De meidenvoetlbalschool wil per vier of vijf meiden maximaal één trainer hebben. Als er volgend jaar nog andere trainers zijn gevonden zal de voetbalschool voor meiden waarschijnlijk nog veel groter worden. 

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren