Nieuws

Kort lontje? Man (35) ziekenhuis in geschopt na stappen in Hengelo

Deze man wordt gezocht voor de mishandeling in Hengelo
Deze man wordt gezocht voor de mishandeling in Hengelo © RTV Oost / Plaats Delict
Een gezellige avond uit in Hengelo is voor een man uit Oldenzaal geëindigd in het ziekenhuis. De 35-jarige man werd - pal voor het politiebureau- in Hengelo hard onderuit geschopt en met zijn hoofd tegen het asfalt gegooid door een man. Het gevolg: op drie plekken een scheenbreuk. Het slachtoffer kreeg tijdens een spoedoperatie een pin in zijn been van dertig centimeter en moet zeker zes maanden revalideren.
De Oldenzaler is op zaterdagavond 1 juli in horecagelegenheden aan de Pastoriestraat in Hengelo. Daar viert hij een verjaardag. "Het was een hele gezellige avond. We gingen eerst naar de Tapperij en daarna nog naar het Neutje", vertelt de 35-jarige Oldenzaler. "Daar had ik ook het nodige gedronken."
Tekst gaat verder onder de video
Rond half vier in de nacht gaat iedereen zijn eigen weg, zo ook de -toen aangeschoten- man uit Oldenzaal. Hij wil naar het station om de trein naar Oldenzaal te pakken. Hij neemt daarbij de route over de Willemstraat, langs het politiebureau. Daar stopt op dat moment een auto om drie vrouwen en twee mannen op te pikken. De man uit Oldenzaal loopt er ook naartoe.

'Kan mij niets herinneren'

"Ik heb geen idee of ik daar wat gezegd heb", vertelt hij. "Het kan best zijn dat ik daar wat vervelend ben geweest, maar ik kan het mij niet meer herinneren." Op de beelden is te zien dat één van de inzittenden van de auto niet van zijn aanwezigheid gediend is. Hij geeft hem midden op straat een harde trap tegen zijn benen, waardoor de man uit Oldenzaal onderuit gaat. Daarna wordt hij ook nog met zijn hoofd tegen het asfalt gegooid.
Het slachtoffer moet zeker een half jaar revalideren
Het slachtoffer moet zeker een half jaar revalideren © RTV Oost / Plaats Delict
"Pas in het ziekenhuis merkte ik wat er gebeurd was, toen was ik al geopereerd. Ik had heel veel pijn. Er is een pin van dertig centimeter in mijn been gezet, loop sindsdien op krukken en moet de komende zes maanden revalideren. Voordat ik alles weer kan wat ik voorheen kon, ben ik waarschijnlijk een jaar verder."

Opvallende trui

De politie is nog op zoek naar de man die de Oldenzaler belaagde. Beelden zijn eerder op social media gedeeld, maar zonder resultaat. "We willen die man zo snel mogelijk vinden", zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch. "Het is een wat kleinere man, hij ziet er gespierd uit, opgeschoren haar en zijn trui is misschien wel een goed aanknopingspunt. Op de voor- en achterzijde staat een grote print. Mogelijk herkent ook iemand hem aan de auto waarin hij stapt. Dat is een lichtgekleurde auto, waar we helaas het kenteken net niet van kunnen ontcijferen. Wat die man uit Oldenzaal daar ook heeft gezegd of gedaan, het mag geen reden zijn om iemand zulk zwaar letsel toe te brengen."
Ook de man uit Oldenzaal hoopt dat de man die hem belaagde zich meldt. "Ik zou willen weten waarom? Wat heb ik nou gezegd of gedaan wat jouw reactie heeft uitgelokt?

Tips?

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Anoniem tippen? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
- Gebruik het tipformulier
Zaaknummer: 2023299381

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.