Nieuws

Directrice omstreden zorgaanbieder mag vanwege ‘ernstig wanbestuur’ vijf jaar lang geen nieuw bedrijf beginnen

Dubai
Dubai © RTV Oost
De directrice van de omstreden en inmiddels failliete zorgaanbieder De Rozenhof in Oldenzaal mag vijf jaar lang geen nieuw bedrijf beginnen. De rechtbank heeft haar een zogenoemd bestuursverbod opgelegd. Het vonnis is vernietigend richting de zorgdirectrice. Ze heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan "ernstig wanbestuur".
Zoals gisteren gemeld zijn zowel de directrice, haar zoon en ook haar dochter veroordeeld tot het vergoeden van de financiële schade in het faillissement. Die is vooralsnog becijferd op 1,8 miljoen euro, maar kan nog hoger uitvallen.
Vooruitlopend moeten de moeder en haar kroost alvast een voorschot van 1 miljoen euro betalen. De zoon en dochter maakten namelijk ook enkele jaren deel uit van de directie.

Exotische oorden

De Rozenhof raakte in opspraak omdat de directie de halve wereld over reisde op kosten van het zorgbedrijf. Daarbij werden soms de meest exotische oorden aangedaan, waaronder Dubai, Kuala Lumpur en Mauritius. Ook werd vanuit Miami een cruise ondernomen en dichterbij huis werd er geluncht in het vermaarde sterrenrestaurant De Librije in Zwolle.
Moeder, zoon en dochter hadden een creditcard van de zaak op zak tot een limiet van 40.000 euro.
Volgens de directrice waren die trips nodig in het belang van haar onderneming omdat de cliënten zich in het buitenland bevonden.
Curator Nick Leferink vond echter dat er misbruik is gemaakt van zorggeld en stelde de moeder, zoon en dochter privé aansprakelijk.
De rechtbank stelde de curator in het gelijk.

Vernietigend vonnis

Uit het vandaag gepubliceerde vonnis blijkt dat het drietal niet alleen persoonlijk aansprakelijk is voor het financieel tekort in het bankroet, maar dat tegen de moeder ook een bestuursverbod is opgelegd.
In het vonnis haalt de rechtbank vernietigend uit naar de directrice van De Rozenhof. Volgens de rechtbank heeft de directie zich schuldig gemaakt aan "ernstig wanbestuur".
Begint de directrice toch weer een nieuw bedrijf dan wordt haar een dwangsom van 500 euro per dag opgelegd. Zonder een maximum aan dit bedrag.
De zoon en dochter maakten slechts enkele jaren deel uit van de directie van De Rozenhof. De rechtbank legde tegen hen geen bestuursverbod op.

Aangifte verzekeringsfraude

Moeder en dochter werden eerder al veroordeeld tot het terugbetalen van 112.000 euro aan de zorgverzekeraar. Dit omdat ze ten onrechte zorgkosten hadden gedeclareerd na een verkeersongeluk van de dochter.
De zorgverzekeraar heeft aangifte tegen ze gedaan wegens verzekeringsfraude.

Aangifte faillissementsfraude

Daarmee zijn de moeder, zoon en dochter er overigens nog niet want omdat de curator aangifte heeft gedaan van faillissementsfraude hangt hen ook nog een rechtszaak boven het hoofd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.