Betaald voetbal

Wie vervangt de geschorste Adekanye bij Go Ahead Eagles?

Jakob Breum is één van de opties als vervanger van Bobby Adekanye
Jakob Breum is één van de opties als vervanger van Bobby Adekanye © Orange Pictures
Het is nog onduidelijk wie er morgenavond bij Go Ahead Eagles gaat starten als vervanger van Bobby Adekanye. De vleugelaanvaller is voor twee duels geschorst na zijn rode kaart tegen FC Volendam.
Trainer René Hake heeft de knoop al wel doorgehakt, maar houdt de kaarten nog even tegen de borst voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. "We hebben Jakob Breum, Rashaan Fernandes en Dario Serra, die daar kunnen spelen. En we kunnen ook schuiven met Willum Willumsson, die daar vorig sezioen vaak heeft gespeeld. Dat zou dan weer betekenen dat Sylla Sow kan starten", zo somt Hake de mogelijkheden op.

Ritme

Go Ahead Eagles heeft een weekend vrij gehad, omdat de uitwedstrijd tegen PSV werd verplaatst naar eind september. "Het is prettiger als je gewoon in je ritme kunt blijven", vind Hake. De coach heeft nu wel wat uitgebreider kunnen trainen. "Het aanvallen, het verdedigen, het schakelen. Er zijn genoeg zaken die je nog kunt ontwikkelen. Hopelijk is dat terug te zien in de komende wedstrijden."
Dat hoopt ook Willum Willumsson, die deze week bijtekende tot de zomer van 2026. "We hebben al laten zien dat we heel goed kunnen voetballen, veel kansen kunnen creëren en en met veel energie kunnen spelen. Zeker in thuiswedstrijden. Dat willen we nog vaker doen."

Radio Oost

Go Ahead Eagles - sc Heerenveen begint morgenavond om 18.45 uur en is live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost. Voor aanvang van het duel wordt er een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van oud-doelman Jan Jongbloed.
Willumsson blijft langer bij Go Ahead Eagles: "Ik heb het goed naar mijn zin hier en er zit nog genoeg rek in het team"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.