Betaald voetbal

PEC Zwolle neemt afscheid van Van Hintum: "Gunnen hem deze overstap"

Bart van Hintum vertrekt naar ADO Den Haag
Bart van Hintum vertrekt naar ADO Den Haag © Orange Pictures
Bart van Hintum vertrekt voor de tweede keer in zijn carrière bij PEC Zwolle. De 36-jarige verdediger stond van 2011 tot 2016 onder contract in de provinciehoofdstad en keerde medio 2022 terug bij de Blauwvingers. Nu maakt hij de overstap naar ADO Den Haag.
Tegen Bart zijn we vanaf het begin af aan eerlijk geweest. Dit seizoen zou zijn uitzicht op speeltijd beduidend minder zijn", legt technisch manager Mark Coonen uit. "Gezien zijn lange staat van dienst in Zwolle gunnen wij hem deze overstap, waarbij hij in het slot van zijn carrière meer uitzicht heeft op speelminuten.”

Dankbaar

Dat Zwolle een hele bijzondere plek in mijn hart inneemt moge duidelijk zijn", reageert Van Hintum. "Niet alleen voor mij als speler, maar zeker ook voor ons als gezin. Want ook in spannende en onzekere tijden privé, stond iedereen bij de club pal achter ons. Dat hebben wij als warm en heel bijzonder ervaren."
"Ik ben de club ook dankbaar dat zij mee wilden werken aan een transfer, want zoveel mogelijk voetballen is nog altijd het liefste wat ik doe", vervolgt de verdediger. "Ik wens de club ontzettend veel succes dit seizoen en ben ervan overtuigd dat het een heel mooi jaar gaat worden hier.”

193 wedstrijden

Van Hintum kwam in twee periodes tot 193 wedstrijden voor PEC Zwolle. Daarin was hij goed voor twaalf treffers en drieëndertig assists.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.